Terugblik uitzending De Online Gemeente

26 juni 2020   |   Door EvV (Redactielid)
Donderdagavond 25 juni hebben we als Opvoedkring 4G de uitzending van de Online Gemeente ingevuld. 'Opa' Baas begon met de kinderen in de kerk en las het boek 'Krummel' voor van Max Lucado.

De kinderen hebben een aantal liedjes gezongen onder begeleiding van Aron op de piano, Leora op de viool en David met de djembe.

Ondertussen was er een challenge voor de tieners. De drie vriendengroepen die als eerste in de kerk waren, kregen een chill pakket in een vuurkorf. Met de groepjes ontstond een kort gesprekje over hoe de tieners nu de thuisdiensten ervaren en wat ze het meeste missen van de kerk.

We zagen enkele filmpjes van gezinnen die thuis de dienst volgden....misschien herkenbaar, misschien wel helemaal niet. Het was in ieder geval voor ons allen een hele andere tijd waarin we elkaar gemist hebben.

Het samen zingen, het samen zingen, het samen luisteren naar God. Maar God blijft dezelfde. Hij laat ons ervaren dat Hij er bij is, of we nu thuis op de bank zitten met ons hele gezin, of misschien al die weken alleen hebben gezeten. Het loopt Hem niet uit de hand.

We lazen Lukas 8: de storm op het meer. Jezus vraagt de leerlingen en eigenlijk komt de vraag ook naar ons: waar is jullie geloof? Ons geloof kan alleen maar vast staan in Hem, in Jezus. Zelfs de wind en het water doen wat Hij zegt.

De kinderen zingen: Jezus is de Goede Herder.

Opa Baas leest voor.

De challenge voor de tieners.

Hele uitzending terugkijken? Klik hieronder.