Gaan jullie trouwen?

29 juni 2020   |   Door EvV (Redactielid)
Heb je trouwplannen? Dan wil je de grote dag natuurlijk goed voorbereiden! Voor het regelen van de huwelijksdienst is de gang van zaken op een rij gezet. Handig om te weten!

Jullie gaan trouwen! Daar moet veel voor geregeld worden. Hieronder staat uitgelegd hoe de gang van zaken is binnen de Hervormde Gemeente van Bodegraven-Nieuwerbrug.

De eerste stap die je doet, is contact opnemen met het Kerkelijk Bureau. Dat is mevrouw Veldhuijzen, [email protected] of telefoon 0172-614652. Zij noteert enkele gegevens over jullie en over de gewenste tijd en plaats van de trouwdienst.

De tweede stap is dat je contact opneemt met de scriba van de wijkkerkenraad onder wiens verantwoordelijkheid de trouwdienst valt. De scriba moet namelijk goedkeuring voor de dienst vragen in de kerkenraad. Met de scriba overleg je welke predikant de dienst kan gaan doen.

Daarna kun je contact opnemen met de predikant.

Voor praktische details rond de trouwdienst neem je contact op met de koster. Het is handig als je een keer gaat kijken in de kerk. Punten van aandacht kunnen zijn: waar komen jullie binnen, is er ruimte voor een rolstoel, is er een extra microfoon voor een zangeres.

Goed om te weten:

• Het Kerkelijk Bureau zorgt er voor dat de kerk gereserveerd is op het bedoelde tijdstip. De koster krijgt daar bericht van. Het Kerkelijk Bureau regelt ook een organist (als dat gewenst is) en het beamteam (als dat gewenst is).
  • Het is de gewoonte dat jullie wijkouderling dienst doet in de trouwdienst.
  • Voor leden is het gebruik van de kerk gratis. Er wordt een collecte gehouden, waarvan de opbrengst bedoeld is voor de kerk.
  • Het bruidspaar krijgt een trouwbijbel als geschenk van de kerk. Je mag kiezen uit een paar mogelijkheden. Een foto met de opties kan geappt worden.
  • De predikant zorgt voor de liturgie en laat die afdrukken.

We hopen met elkaar op een mooie en gezegende huwelijksdienst!

Kijk ook eens op de pagina van de Pre Marriage Course en Hart voor je huwelijk. Deze cursusssen zorgen voor een goede start en onderhoud van je huwelijk!