Facebook Twitter Google Plus

Openluchtdienst in Nieuwerbrug (Fotoverslag)

24 augustus 2020   |   Door E M (Redactielid)

De Speelweek Nieuwerbrug kon dit jaar, vanwege Corona, niet doorgaan. Wel werden er bouwpakketten voor thuis uitgedeeld en was er zondagochtend 23 augustus jl., ipv een tentdienst, een openluchtdienst. 

Op het weiland naast de Bethlehemkerk, met dank aan de familie v.d. Wind voor hun gastvrijheid, kwamen vele bezoekers, gewapend met paraplu, regenjas en tuinstoelen, bijeen. Bij binnenkomst werden eerst de handen ontsmet en om de 1,5m te waarborgen waren er in het weiland bamboestokken neergezet. 

De dienst werd geleid door Anne Grijzenhout (Bethlehemkerk), Jan Kromwijk (Willibrordusgeloofsgemeenschap Bodegraven) en Nathan Noorland (Brugkerk). Het thema was deze morgen 'Lopen op het water'. Klik hier voor de liturgie van de Openluchtdienst. Het zingen, wat tijdens de dienst in de buitenlucht voluit kon, werd geleid door aan aantal leden van de muziekgroep van de Bethlehemkerk.  

Tijdens de dienst werden er twee collectes gehouden. De eerste collecte was bestemd voor de onkosten. De tweede collecte voor de uit Nieuwerbrug afkomstige Heleen van den Berg die, voor de GZB, als logopediste bij de Peuteropvang GROW in Beiroet werkt. Meer info? Klik hier!  

Het was een mooie openluchtdienst waarin tijdens de preek (Mattheüs 14: 13–14 en 22–32) drie punten naar voren kwamen: 1. Jezus dwingt de mensen tot het nemen van rust. 2. Wie is Jezus voor jou? 3. Leef dicht bij Jezus / Ga naar Hem.  Na de dienst was er, eveneens op afstand, opnieuw ruimte voor ontmoeting tijdens het drinken van koffie, thee of limonade. Een ontmoetingsmoment in de buitenlucht waarbij ook de zon regelmatig doorbrak.   


Klik op onderste foto voor vergroting