Update 'Open kerk'

7 september 2020   |   Door E M (Redactielid)

Een welkom in een open kerk: het is één van de manieren waarop we als gemeente contact hebben met dorpsgenoten of toevallige voorbijgangers.

Wie het Marktplein op komt, ziet ook direct dat de open kerk niet zozeer is bedoeld als toeristische attractie. Het welkom is een uitnodiging om tot God te komen. In de kerk is er rust, wat bezoekers ook tot rust brengt en opening geeft om even afstand te nemen van het haastige leven.

Er zijn ook bezoekers die vanuit historische belangstelling even binnen komen kijken. Ook die zijn welkom en soms ontstaan er dan zomaar mooie gesprekken over bv. het nut van een kerk. Veel bezoekers hebben nog wel een link met 'iets kerkelijks'.

Wie binnen kwam, kan ook bemoedigd weer naar buiten: bij de uitgang liggen kleine bemoedigingskaartjes voor wie daar behoefte aan heeft. Ook is materiaal beschikbaar dat mensen verder kan helpen in een zoektocht naar zingeving.

We kijken terug op een waardevolle periode, waarin we tevens ook meer duidelijkheid gekregen hebben over de werkwijze. Dit is mede dankzij de feedback van de vrijwilligers, die daarin meedenken!

In de maand september is de kerk open op dinsdag t/m zaterdag (14.00-16.00 uur). Per 1 oktober gaan we het winterseizoen in. De kerk is dan alleen op woensdag en zaterdag open, op dezelfde tijden (14.00-16.00 uur). Ook gemeenteleden zijn van harte welkom!