Actie Family to family (+ filmpjes)

19 oktober 2020   |   Door EvV (Redactielid)
Met de Family to family actie willen wij de kerk van dominee Malak in Beiroet financieel ondersteunen zodat zij deze winter praktische hulp kunnen bieden aan 150 gezinnen.

Rijk van Ginkel: "Eind augustus, enkele weken na de explosie in de haven van Beiroet, kwam er een ingesproken bericht binnen op mijn telefoon. Het was van dominee Malak uit Libanon. Er klonk emotie en gedrevenheid in zijn stem: Broeder, gisteren was ik aan het helpen met de reparatie van een huis. God gaf me de gelegenheid om het Evangelie te delen met de inwoner van dat huis, een advocaat. Zijn broer werd gedood door de explosie. En vanaf het kapotte balkon uitkijkend over het verwoeste gebied bad hij of Jezus ook zijn Heiland en Redder wilde zijn. Prijs God! Dit is de eerste vrucht van onze bediening in deze 21 dagen na de ramp! Een huis werd opgeknapt en een ziel werd gered!"

Dominee Charbel Malak is voorganger in de Alliance Church in Beiroet. Zijn relatief kleine gemeente is een zeer actieve en bijbelgetrouwe kerk, die zich, ook al voor de explosie in de haven, volop inzet om de nood van velen in Beiroet te lenigen. Voor hen meteen een kans om het Evangelie te delen met mensen die ze tijdens de hulpverlening ontmoeten. Juist door heel praktische hulp te geven komen zij in huiskamers van Syrische vluchtelingen en moslims, maar ook van randkerkelijken en leden van de grote orthodoxe kerken die alleen uit traditie naar de kerk gaan.

Actie family to family

Om het werk van dominee Malak te steunen is de actie Family to family opgezet. We zoeken 150 families hier in Bodegraven die 5 maanden lang een familie in Beiroet ondersteunen. Als diaconie willen we deze actie van harte bij u aanbevelen.

Namens de diaconie, Matthijs Boot

Meer info over de actie? Benieuwd hoeveel families al een toezegging hebben gedaan? Klik op de button hieronder.

Eerdere berichten:

Aankondiging actie Family to family (9 oktober 2019)

Gerichte diaconiecollecte Beiroet (27 augustus 2019)