Facebook Twitter Google Plus

Week van Gebed

18 januari 2021   |   Door EvV (Redactielid)

De week van gebed van 17 tot en met 24 januari 2021 gaat door – in aangepaste vorm – en in Bodegraven en Nieuwerbrug doen we mee met digitale gebedsvieringen.

De Week van Gebed heeft als thema “#blijf in mijn liefde”. De zusters van de oecumenische kloostergemeenschap in Grandchamp (Zwitserland), die deze week hebben voorbereid, roepen Jezus Christus in herinnering die tegen zijn leerlingen zei: 'Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen. Wie blijft in Gods liefde, zal ook de naaste liefhebben.'

Door Gods Woord zullen wij vrucht dragen: als persoon, als gemeente of parochie, als gehele kerk, willen wij één zijn met Christus en zijn gebod bewaren om elkaar lief te hebben, zoals Hij ons heeft liefgehad. Door samen te bidden ervaren we eenheid en tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

Op maandag tot en met zaterdag worden dagelijks van 19.15 uur tot 19.50 uur digitale gebedsvieringen gehouden. Daarvoor zijn we te gast steeds in een andere kerk, bij een andere kerkelijke gemeente of geloofsgemeenschap. De vieringen worden digitaal verzorgd in de sfeer van de betreffende kerk of geloofsgemeenschap. U wordt verbonden (rond de aanvangstijd) via de website van de betreffende gemeente of geloofsgemeenschap. Het adres staat hieronder vermeld.


We zijn te gast bij:

Ma 18 jan.    RK Geloofsgemeenschap St Willibrordus.

De viering is te vinden op www.kerkdienstgemist.nl. Zoek op “Bodegraven” en vervolgens “St Willibrordus, naar kerk”. Daarna kunt u kiezen voor de liveviering. Klik hier voor een snelle link. 

Di 19 jan.    Protestantse wijkgemeente Emmaüs
De viering is te vinden op www.pge.nu of www.youtube.com, zoek op PGE Bodegraven. Klik hier voor een snelle link. 

Wo 20 jan.   Brugkerk Nieuwerbrug
De viering is te vinden op www.brugkerk.nl of www.youtube.com, zoek op Brugkerk Nieuwerbrug. Klik hier voor een snelle link. 

Do  21 jan.    Hervormde gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug
De viering is te vinden op www.hervormdbodegraven.nl onder “Luister live”, Dorpskerk. Klik hier voor een snelle link. 

Vr  22 jan.    Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
De viering is te vinden op www.kerkdienstgemist.nl. Zoek op “Bodegraven” en vervolgens “GKV Ichtuskerk Bodegraven, naar kerk”. Klik hier voor een snelle link

Za  23 jan.     Gereformeerde Gemeente Bodegraven
De viering is te vinden op www.ggbodegraven.nl, ga naar Beeldverbinding – Bethelkerk. Klik hier voor een snelle link.  

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze live-uitzendingen mee te maken! 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.weekvangebed.nl  of  www.raadvankerken.nl
of contact opnemen met Jan Kromwijk, e-mail  [email protected] of tel. 06-10337988.