Facebook Twitter Google Plus

Diaconie - Terugblik 2020

25 januari 2021   |   Door EvV (Redactielid)
Het jaar 2020 ligt achter ons. Teruglezend in de notulen van het afgelopen jaar zijn er heel wat vergaderingen gegaan over het coronavirus en bijbehorende financiële zorgen.

Hoe zal het gaan in de gemeente? Hoe ontwikkelt het zich in Nederland en aansluitend in de rest van de wereld? Wat kunnen we als diaconie betekenen?

Begin april sloten we ons aan bij het initiatief #nietalleen waar mensen zich op konden geven voor hulp. Samen met de dames bezoekdienst kwam er een lijst met eenzame ouderen die vervolgens een plantje kregen.

Eind juni hadden we inmiddels meerdere aanvragen vanuit de wereld ontvangen, landen waar het sociale vangnet mist en waar mensen hun baan kwijt raakten kwamen voorbij. Dankzij ons netwerk konden we geld geven voor hoofdzakelijk voedselpakketten. Diverse instanties konden we zo van “extra” geld voorzien.

Doordat we met minder mensen in de kerk mogen zitten lopen de collecteopbrengsten terug. We besloten om onze reserves aan te spreken en vullen de bedragen aan zodat de instanties die rekenen op een bijdrage, het ook krijgen.

 

Gelukkig mocht het dabarwerk op sommige parken wel doorgaan waar jongeren uit onze gemeente aan mee doen. Wij mochten ze hier financieel bij helpen.

Naarmate het jaar vorderde liep de nood verder op en besloten we om extra giften te geven aan de ZOA, Christelijk noodhulpcluster, het Scharlaken koord en de VBOK.

Een maand later zetten de jeugdouderlingen een mooie actie op touw samen met de jeugd van onze gemeente. Hier droegen we graag aan bij.

Na de zomer zetten we de actie Family to Family op wat zeer positief door u werd ontvangen. Binnen 2 weken hadden we 150 “families” die mee deden met deze actie.

Aan het einde van jaar hielden we alle doelen opnieuw tegen het licht en pasten we kleine wijzigingen toe in het nieuwe collecterooster voor 2021. De begroting voor het nieuwe jaar keurden we goed.

We danken u als gemeente voor alle bijdrages die u het afgelopen jaar aan de diaconie hebt geschonken waarmee wij vele doelen hebben kunnen ondersteunen. Zowel plaatselijk, landelijk tot over de hele wereld.

Als laatste, schroomt u niet om ons te benaderen in geval van financiële vragen of noden.  

Wim Nagel,
voorzitter