Nieuws vanuit de beleidscommissie

16 juli 2021   |   Door EvV (Redactielid)
Op donderdagavond 1 juli is er een gezamenlijke kerkenraadsvergadering geweest. Als gasten waren aanwezig alle werkgroepen en de commissie die werken aan het beleidsplan.

Het was de eerste fysieke ontmoeting. Op deze avond hebben de werkgroepen de eerste gedachten gedeeld over mogelijke antwoorden op de eerder vastgestelde vraagstukken. Aanvullend was er de gelegenheid om verhelderende of verdiepende vragen te stellen aan de werkgroepen. Het was een goede avond waarop in een ontspannen sfeer van gedachten gewisseld werd over de verschillende thema’s.

De werkgroepen gaan na deze avond de eerste gedachten verder verdiepen en uitwerken. In het najaar zullen deze in de vorm van scenario’s voorgelegd worden aan de kerkenraden. Dat is het moment waarop het inhoudelijke gesprek gevoerd zal worden en de scenario’s geprioriteerd worden.

Alom heerst er een sfeer van dienstbaarheid. Dienstbaar zijn aan de gemeente van Christus, dienstbaar zijn aan elkaar. En vanuit die dienende houding nadenken over mogelijkheden om de gemeente te bouwen. Dat op zichzelf geeft ook een dankbare houding. Dankbaar voor alles wat God hierin geeft in gedachten, Zijn woord en mensen.

Nu volgt een korte periode van rust, om na de zomer weer verder te werken. Na de zomer zal er elke maand een bericht van voortgang uitgegeven worden. Ook is er een gemeenteavond gepland aan het eind van dit jaar waar u later verder over geinformeerd zult worden.

We willen u danken voor uw gebed en voor uw meeleven in dit proces. We willen u vragen dat te blijven doen. Gemeentewerk dat gedaan mag worden omgeven door gebed en een verlangen naar zegen is verwachtingsvol werk. Alles door, voor en tot Hem!

Namens de kerkenraden,

Jan de Vrij, Roel Lok, Maurits Versteegh en Corinna de Groot