Facebook Twitter Google Plus

Chadash Bodegraven: Week met meerwaarde!

16 juli 2021   |   Door E M (Redactielid)
In de laatste week van juni maakten een groep van 12 gemeenteleden op een bijzondere manier kennis met elkaar. De groep trof elkaar in het Franse Vaujany voor een week met Chadash Bodegraven.

Het Hebreeuwse woord Chadash betekent vernieuwen, zich vernieuwen, vernieuwd worden.

De week werd ingevuld met het verleggen van persoonlijke grenzen door op de fiets of te voet de top van een berg te bereiken en ’s avonds vindt er bijbelstudie plaats onder leiding van ds. Martin van Oordt. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Veelbelovend’.

De keuze uit verschillende cols is groot. De ene zwaarder dan de andere maar het programma kent een goede opbouw qua zwaarte. Door deze opbouw is het voor iedereen pittig maar goed te doen. Je merkt dat je gedurende de week sterker wordt. Tijdens de rit heb je veel tijd voor zelfreflectie, overdenkingen en een gebed om bijstand om te top toch echt te gaan halen. God laat hierin eigenlijk niemand in de steek. Iedereen haalt het.

Tijdens de bijbelstudies leren we meer uit Genesis 12-15. Hoe groot je kennis ook is, er zijn altijd weer nieuwe ontdekkingen en inzichten. Ook voor de deelnemers die wat minder weten is dit uitermate leerzaam en verrijkend. Na de bijbelstudie wordt er in kleine groepjes nagepraat aan de hand van een aantal vragen/overdenkingen. Juist in deze groepjes leer je elkaar nog beter kennen,  met een lach en soms een traan, en vaak is wat de een zegt weer een vernieuwing voor de ander.

In deze week stonden een paar woorden centraal: vernieuwing door nieuwe inzichten, doordat we weten dat we allemaal de top kunnen halen. Dat we kunnen rekenen op de aanwezigheid van God, door doorzettingsvermogen en standvastigheid die ons gegeven is en je misschien nog niet bij jezelf in die mate hebt ontdekt en bovenal door de goede onderlinge sfeer.

AlexOp deze manier wil ik even met jullie delen hoe gaaf de week Chadash is geweest. Voor het eerst ben ik dit jaar mee gegaan en wel als wandelaar. Ik heb genoten van de prachtige omgeving en heb daarin de grootheid van God gezien... zo geweldig gemaakt; de bloemen, bergen, rotsen, watervallen en bergmeren... adembenemend mooi! De bijbelstudies gingen over het thema: 'Veelbelovend' de moeite waard. Het ging over het verbond met Abraham en de belofte van God. En hoe we dit in ons eigen leven kunnen toepassen. De gesprekken in de groepjes waren open en eerlijk, we konden ons leven delen met elkaar, heel waardevol! 

Kortom: een week met meerwaarde. 

Groetjes, Mirjam