Open Dorpskerk zoekt vrijwilligers

8 oktober 2021   |   Door E M (Redactielid)
Toen in de Stille week van 2020 de Dorpskerk en de Bethlehemkerk als proef enkele middagen open gingen, konden we niet vermoeden dat het initiatief “Open kerk” voor de Dorpskerk blijvend zou zijn.

Een plek voor stilte, bezinning, een luisterend oor, soms met de zeggingskracht van gewijde muziek.

Als Open Dorpskerk willen we gastvrij beschikbaar zijn met persoonlijke aandacht en toewijding. Voor de bezoeker die alleen maar binnenkomt voor het gebouw, nieuwsgierig naar de geschiedenis, het interieur, het orgel. Maar zeker ook wanneer zich een gesprek ontspint over het leven, het christelijk geloof, de kerk en God, willen we luisterend mee oplopen en waar mogelijk delen van Gods liefde in Jezus Christus.

Wie helpt mee?

Om de Dorpskerk open te kunnen houden zijn dringend vrijwilligers nodig! Per middag is een tweetal, liefst een gastheer en gastvrouw, aanwezig. Ruim tevoren maken we een rooster naar beschikbaarheid.

De kerk is open in het hoogseizoen (Palmzondag-30 september) op woensdag, vrijdag en zaterdag,14.00-16.00 uur. Van 1 oktober tot Palmzondag alleen op zaterdag 14:00-16:00.

Vrijwilliger worden bij Open Dorpskerk of vragen hierover?
Bel, app of mail Christine Holsappel (06-15512235) of
Koos van der Ree Doolaard (06-15362014, [email protected]).

Commissie Open Dorpskerk