Facebook Twitter Google Plus

Nieuw seizoen Bijbelkringen

23 september 2022   |   Door EvV (Redactielid)
Het winterseizoen in de gemeente is gestart. Daarmee willen we het Bijbelkringwerk ook weer met enthousiasme oppakken.

 

Komend seizoen doen we dat op de volgende manieren. Allereerst willen we de Bijbelkringen opnieuw in beeld brengen. De contactpersonen van de Bijbelkringen zullen hierover een mail krijgen in de maand oktober. Als je afgelopen 2 jaar een kring begonnen bent willen we je vragen om een mail te sturen naar onderstaand mailadres, dan nemen we de kring op in de lijst van kringen.

De beide wijkpredikanten zijn inmiddels gestart met hun wijkkring. Ds. Baas gaat verder in Samuel en Ds. Treur gaat starten met Exodus. Komend seizoen is er geen centraal thema. Wel zijn er twee manieren waarop het kringwerk en de erediensten elkaar kunnen ontmoeten. Ds. Treur behandelt op zijn kring het Bijbelboek Exodus.

Bijbelkringen die dat willen, kunnen mee op lopen. Dat kan door het Bijbelstudieboekje uit de reeks Artimos, ‘van slavendienst naar eredienst’. Het boekje heeft 8 hoofdstukken en kringen kunnen zelf invulling geven aan de manier waarop ze de Bijbelstudies doen. Dit seizoen hoopt Ds. Treur een aantal keer te preken over of uit Exodus. Daarnaast zullen de predikanten dit jaar een aantal keer na een preek materialen aanreiken aan de kringen. Met deze materialen kunnen de kringen het geloofsgesprek verder voeren of de preek in praktijk brengen. Het voornemen is om volgend seizoen weer een gezamenlijk thema of Bijbelboek te bespreken.

Bent u nog geen lid van een Bijbelkring maar wilt u dat wel worden? Of wilt u eens een kringavond bijwonen in uw wijk om medegemeenteleden in uw omgeving te leren kennen? Dat kan, stuur een mail met uw naam en adres naar [email protected] We brengen u dan in contact met een Bijbelkring bij u in de buurt of een kring waar ruimte is voor nieuwe leden. We zien uw mail graag tegemoet.

Voor nu wensen we u gezegende ontmoetingen en gesprekken toe!

Edwin Jonkers, Lia Lok en Corinna de Groot