Facebook Twitter Google Plus

Bijzondere diaconiecollecte (20 nov)

18 november 2022   |   Door EvV (Redactielid)

De diaconale collecte zal op zondag 20 november in het teken staan van lokale hulp in Bodegraven-Reeuwijk. 

De Diaconie wil met de opbrengst van deze collecte mensen ondersteunen die door alle ontwikkelingen op het gebied van energiekosten en de hoge inflatie in het algemeen, extra hard geraakt worden. We sluiten ons hiervoor aan bij het initiatief ‘Help elkaar Bodegraven’.

Het gaat om (1) gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank, (2) gezinnen die daar (net) niet voor in aanmerking komen maar weinig te besteden hebben en (3) mensen die bekend zijn bij ons als Diaconie. In totaal betreft het iets meer dan 100 gezinnen/individuen in Bodegraven-Reeuwijk.

Vorig jaar zijn er met het initiatief ‘Help elkaar Bodegraven’ 80 kerstpakketten samengesteld waar onze Diaconie samen met de Diaconie van de Gereformeerde Gemeente een bijdrage aan heeft geleverd in de vorm van bonnen voor supermarkt en drogisterij. Op die manier hebben de mensen zelf een keuze in de besteding gehad.

Afhankelijk van de hoogte van de opbrengst van deze bijzondere diaconale collecte zullen we dit jaar opnieuw een bijdrage leveren aan de kerstpakkettenactie en bij een hoge opbrengst de ondersteuning van deze gezinnen door laten lopen in de aankomende wintermaanden.


Energiecompensatieregeling
In november en december ontvangen alle huishoudens in Nederland in totaal €380,- energiecompensatie. De Diaconie is al door verschillende gemeenteleden benaderd die deze energiecompensatie zelf niet direct nodig hebben en dit graag, via de Diaconie, aan mensen geven die het harder nodig hebben. Deze bijzondere collecte maakt het mogelijk (een deel van) dit bedrag te schenken aan inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die het financieel moeilijk hebben.

Naast de collecte op zondag 20 november in de erediensten kunt u uw gift ook direct overmaken naar de Diaconie op bankrekening NL94 INGB 0000 3536 39 o.v.v. Lokale Hulp.

Van harte deze collecte bij u aanbevolen.

Namens de Diaconie,
Matthijs Boot