Luister Live via Chromecast

15 november 2022   |   Door EvV (Redactielid)
Thuis meekijken met de diensten wordt vaak gedaan via een Chromecast. De laatste tijd ontvangen we berichten dat dit niet altijd goed werkt.

We krijgen meldingen dat het symbool om te casten niet verschijnt als de diensten via de website bekeken worden. De functie "direct casten naar de TW" werkt dan niet.

Er is helaas geen pasklare oplossing voor dit probleem. De uitzendingen van de kerkdiensten gaan via kerkdienstgemist.nl. Er is contact geweest met het team van Kerkdienstgemist. De oorzaak van dit probleem is echter lastig te achterhalen. Het kan aan meerdere factoren liggen.

Enkele adviezen:

- Kijk je via een laptop? Sluit deze dan met een HDMI kabel aan op de tv.

- Kijk je via een tablet of mobiel? Gebruik dan een Chromecast apparaatje wat niet te oud is. Lees meer hierover via deze FAQ.

- Start de video, klik op Fullscreen en kies via het menu (of via de rechtermuisknop) voor "Cast".

Via de FAQ's op hun site kun je eventueel zoeken naar een oplossing: https://info.kerkdienstgemist.nl/gebruiker/faq

Het websiteteam en het beamerteam hebben helaas geen invloed op de uitzendingen of de manier waarop deze gestart kunnen worden.