Winterdiensten Emmaüsgemeente

6 januari 2023   |   Door E M (Redactielid)
Van 15 januari tot en met 26 maart zal de Emmaüsgemeente op zondag om 11.00 uur hun morgendienst houden in Dorpskerk. Onze diensten beginnen daarom een kwartiertje eerder, om 9.15 uur.

* * *

In het gezamenlijk overleg tussen de kerkrentmeesters van cluster Hervormd en de Emmaüsgemeente kwam aan de orde dat bij de Emmaüsgemeente een groot financieel probleem zou gaan ontstaan als gevolg van een aflopend energiecontract.

Het energiecontract van de Emmaüsgemeente loopt eind dit jaar af en het nieuwe contract zorgt voor een zeer forse overschrijding van de kosten voor energie. (Het energiecontract van de wijken 1 en 2 dateert uit oktober 2021 en loopt tot oktober 2024.)

Na overleg met de beide wijkkerkenraden is besloten om de Emmaüsgemeente aan te bieden om voor de ochtenddiensten gebruik te maken van de Dorpskerk gedurende de wintermaanden (vanaf januari 2023). Daarnaast is gesproken over het gebruik van ’t Anker voor o.a. het koffiemoment na de morgendienst, alsmede de avonddiensten.

Vanaf zondag 15 januari 2023 zullen onze diensten ’s morgens aanvangen om 9.15 uur, aansluitend kan de dienst van Emmaüs om 11.00 uur plaatsvinden. Vanaf 2 april 2023 zal de Ontmoetingskerk weer in gebruik genomen worden.

Het gebruik van ’t Anker wordt nog nader uitgewerkt, waarbij de bestaande afspraken voor het gebruik zoveel als mogelijk blijven staan.

We zijn dankbaar dat we onze zustergemeente op deze manier kunnen bijstaan.

Jan Pieter Weerheim, scriba wijk 1
Albert van Schothorst, scriba wijk 2