Facebook Twitter Google Plus

Diaconiecollecte Project 10:27 Malawi (05-02)

2 februari 2023   |   Door E M (Redactielid)

Het huwelijk- en gezinsleven in Noord-Malawi staan onder druk. Dit wordt onder andere veroorzaakt door culturele aspecten.

Ook de economische situatie speelt een rol: veel mannen trekken voor kostwinning naar andere landen, waarbij overspel op de loer ligt.

Er is een gebrek aan kennis en literatuur over onderwerpen als seksualiteit, rolverdeling en communicatie. Dit alles veroorzaakt ongezonde gezinssituaties en heeft een negatieve invloed op de sociale situatie in de dorpen en de gemeenschap. Dit vraagt om een actieve diaconale rol van de kerk, waarbij echtparen bijstand krijgen om te werken aan een gezonde relatie.

Predikanten in Noord-Malawi worden getraind om echtparen in hun gemeente toe te rusten op het gebied  van thema’s als conflictbeheersing, trouw, vergeving en seksualiteit. Deze zogenoemde ‘Marriage Course’ biedt goede handreikingen om op een respectvolle wijze met elkaar om te gaan. Het bevordert de liefde, vrede en harmonie in het gezinsleven. Dit wordt opgemerkt door de omgeving en heeft een positieve uitstraling op de gemeenschap.

Zondag 5 februari is de diaconiecollecte voor dit doel bestemd. Van harte aanbevolen!

Namens de diaconie,
Peter in 't Veld


Klik hier voor de collectefolder van Project 10:27
Meer info via de website van Project 10:27? Klik hier!