Facebook Twitter Google Plus

Premarriage Course

8 februari 2023   |   Door EvV (Redactielid)

De Premarriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding. Je huwelijk gaat hopelijk een leven lang mee en het is dus goed om je daarop goed voor te bereiden.

De cursus gaat dit jaar samen met de Huwelijkscatechese. Zijn jullie van plan om in onze gemeente te trouwen? Dan verwachten we jullie in elk geval op één van de avonden die door de predikant geleid worden (avond 1 of 4).

De Premarriage Course bestaat uit 6 avonden. Twee avonden worden verzorgd door de een van de wijkpredikanten en de andere 4 avonden door een echtpaar. Zij leiden de gesprekken in, die jullie vooral samen zullen voeren. Soms zullen ze plenair zijn. Tijdens elke avond staat er een thema centraal.

De thema’s zijn:

  1. Bijbelse principes van het huwelijk: Wat zegt de Bijbel eigenlijk over het huwelijk en wat betekent het als je op je huwelijksdag in de kerk je huwelijk laat inzegenen?
  2. Communicatie: Deze avond gaat over communiceren, je familie achtergrond, verwachtingen naar elkaar en effectief praten en effectief luisteren.
  3. Conflicten: Deze avond gaat over boosheid; verschillen herkennen en accepteren, samen naar oplossingen zoeken en elkaar vergeven.
  4. Voor altijd samen: “Tot de dood ons scheidt…” dat is nogal een belofte. Je kunt je op veel dingen voorbereiden en toch kunnen we onze toekomst niet voorspellen. Wat betekent het dan om elkaar ‘trouw’ te beloven?
  5. Verbinding: Deze avond gaat over tijd voor elkaar maken, elkaars behoeften ontdekken en onze seksuele relatie opbouwen.
  6. Avontuur: Deze avond gaat over het worden van eén team, het bepalen van prioriteiten en (onrealistische) verwachtingen.

Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid. De cursus van 2023 wordt gehouden van april t/m juni. Jullie zijn van harte welkom op de volgende avonden: Woensdag 19 april, dinsdag 9 mei, 16 mei, 23 mei, 6 juni, 13 juni.

Belangstelling? Meld je aan via de contactgegevens onder aan deze pagina.

Voor wie?

Ben je al meerdere jaren samen en denk je serieus na over de toekomst?
Heb je misschien al een datum geprikt voor je huwelijksdag?
Heb je net een relatie –of scheiding– achter de rug en start je met een nieuwe relatie?
Is je partner niet-christelijk en jij wel?
Of komt je partner uit een andere cultuur?

In alle bovenstaande gevallen is de Premarriage Course echt iets voor jou! Het maakt niet uit wat je achtergrond is. De cursus is er voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie en zich wil voorbereiden op een toekomst samen!

Hoe werkt de Premarriage Course?

De Premarriage Course wordt gegeven in ’t Anker, naast de Dorpskerk in Bodegraven. We beginnen de eerste en laatste avond met een gezellige maaltijd. Na het eten ga je aan de slag met het thema van de avond. Na een kort, inspirerend verhaal of het kijken van een video, praat je daar samen over door. Natuurlijk wordt er voor een gezellige sfeer, koffie en thee en een hapje en een drankje gezorgd. 

Waarom zou je de cursus doen?

Tijdens de Premarriage Course ga je in een ontspannen sfeer met z’n tweeën in gesprek over je verwachtingen voor de toekomst en wat echt belangrijk is voor je relatie. De cursus is herkenbaar, eerlijk en opbouwend – met een vleugje humor

Voor meer informatie of opgave kun je terecht bij:


-         Ina van Lunteren; tel.: 0172-617285; Stuur een mail naar Ina.
-         Gea Haaksman, tel.: 0172-617072;  Stuur een mail naar Gea.


Of kijk op:

-          Instagram: Premarriage Course Bodegraven
-          De landelijke website: Premarriage course