Corona brengt veel vragen met zich mee. Waar moet je nu eigenlijk voor bidden? Hoe beinvloedt het ons beeld van God en ons getuigenis in deze wereld? Uit welke schriftwoorden vinden we hoop en steun? Een klein overzicht van een aantal artikelen - Om door te geven. Een overzicht in willekeurige volgorde:

Enkele overwegingen in het licht van het Corona virus (ds. P.J. Visser).

De westerse kerk is niet meer gewend aan lijden (voorganger Jan Wolsheimer, RD 19 maart).

Theologenblog: de dokter en de dominee (Dolf te Velde, ND 18 maart), over een leerzame briefwisseling van Voetius met een arts uit 1634.

Wat heeft het virus ons te zeggen? drie christen-wetenschappers geven een analyse (ND 20 maart 2020 - ook een digitaal dag-abonnement of een gratis maand is mogelijk).

We hebben de boel mooi verkloot (IZB, ds. Foppen, Den Haag).

CIP.nl heeft inmiddels een heel Corona dossier met goede artikelen waaronder bijv. Willem Ouweneel met een verrassende invalshoek. Ook zijn de bijdragen van SGP en CU in de tweede kamer terug te zien.

Engelstalig

Een interview met Tim Keller in Fox News. The real question, Keller says, is not, “Is this God’s judgment?” But rather, “Is God to whom I look to and trust in when bad things happen?” oftewel: de vraag is niet 'is dit een oordeel van God?', maar veelmeer: 'ls het God naar wie ik kijk en op wie ik vertrouw als er erge dingen gebeuren?'

How Do We Make Sense of the Coronavirus? Interview met John Piper: transcriptie en mp3.