Hulpverlening

Eén op de zes jongeren krijgt een keer te maken met psychische problemen. Iemand uit je klas of je omgeving of misschien ben jij het zelf wel. Mindguide is de jongerensite van stichting Eleos en wil jongeren op een laagdrempelige manier informatie bieden over uiteenlopende psychische problemen waar ze tegenaan kunnen lopen. Vaak is het moeilijk om erover te praten, want: “Ben ik niet vreemd als ik dat heb?”. De website biedt ook de mogelijkheid om contact te zoeken met een hulpverlener.

Voor jongeren die zich afvragen wat er precies gebeurt bij een behandeling is bij de knoppen rechtsboven beschreven wat Ambulante zorg, Deeltijdbehandeling en Preventie en Dienstverlening doen.

Bekijk ook de links in de rechterkolom.

Reformatorisch Meldpunt voor seksueel misbruik 

Het Reformatorisch Meldpunt biedt aan slachtoffers van seksueel misbruik en hun omgeving anoniem een luisterend oor en advies om goede stappen te zetten. Anoniem, omdat praten over seksueel misbruik enorm moeilijk is. Maar ook nodig! Praten helpt. Praten helpt om misbruik te stoppen en te verwerken.

Zet de stap om te spreken anoniem via WhatsApp op 06 11462758 of of via een anoniem e-mailaccount. Deze kan aangemaakt worden op de website van het Reformatorisch Meldpunt, www.ikmeldhet.nl. Het Reformatorisch Meldpunt is ook anoniem bereikbaar via chat. De openingstijden van de chat zijn op maandag, woensdag en vrijdag van 15.00-17.00 uur en van 19.00-22.00 uur. Op deze momenten zitten medewerkers van het Reformatorisch Meldpunt klaar om berichten te beantwoorden.
 

Verslaving

Tien tips bij verslaving:

  1. Gebruik Internet alleen als je het nodig hebt, internetgebruik uit verveling geeft grote risico's
  2. Praat met partner of vriend over je internetgebruik en evalueer de gemaakte afspraken
  3. Zet in een gezinsituatie de computer op een centrale plaats in huis. Dit is een goede bescherming voor jezelf en je kinderen
  4. Wees eerlijk naar jezelf en gebruik een filter
  5. Zet bijbelteksten op de computer
  6. Besef dat het bekijken van porno een keuze is; en sluit geen compromissen
  7. Als je in zonde valt, blijf dan niet liggen, maar bid en leef in de vergeving van onze Heere
  8. Breek met een zondige levensstijl en verwacht grote dingen van God
  9. Oefen jezelf in matigheid en zelfdiscipline en besef dat elke man of vrouw geschapen is naar Gods beeld
  10. Laat je overtuigen door verhalen van ex-verslaafden (bijv. www.eo.nl)

Met dank aan stichting Schuilplaats.